Sus scrofa Linnaeus 1758 (Family Suidae)


Subadult

Young

Tracks

Dung

Wallow

Body Length: Male 105-167cm, Female 100-146cm; Tail Length: Male 17-30cm, Female 16-28cm; Weight: Male 33-148kg, Female 30-80kg;
Home Range: 200-2000ha;
Mating Period: September - March; Birth Period: February - June; Gestation: 115 Days;
Litter Size: 3-10; Birth Weight: 1.1kg; Lactation: 3-4 Months

Attractant Chemicals
Steroids Androstenone

Biotopes:
Spruce Forest

Meadows
Food:
Lumbricidae

Fagus sylvatica

Quercus robur

Vaccinium myrtillus

Fungi

Insecta

Muridae
Dung Decomposers:
Cephalotrichum purpureofuscum


Pictures © 2003, 2005, 2006, 2007 J.K. Lindsey

Caution

Back to Ecology of Commanster