Pyrrhula pyrrhula (Linnaeus 1758) (Family Fringillidae)


Male

Female

Young

Resident Nester; Territory: None;
Length: 14.5-16.5cm; Wingspan: 22-29cm; Weight: Male 16.6-38.6g, Female 16-40g;
4-5 Eggs: May - June (12-14 Days); Young: June - July (14-16 Days);
Moult: August - September

Biotopes:
Spruce Forest

Hedge Rows
Nest:
(0.4 - 4 m)

Tree Branches
Principal Food:
Filipendula ulmaria

Rubus

Chenopodium album

Urtica dioica

Fagaceae

Picea abies

Insecta
Predators:
Milvus migrans
Falco columbarius Asio otus Strix aluco


Pictures © 2003 J.K. Lindsey

Caution

Back to Ecology of Commanster