Columba palumbus Linnaeus 1758 (Family Columbidae)


Nest

Tracks

 

Resident Nester; Territory: 1500m²
Length: 40-42cm; Wingspan: 75-80cm; Weight: Male 462-568g, Female 471-566g;
1-2 Eggs: March - October (17 Days); Young: April - November (33-34 Days);
Migration: February - March, September - November;
Moult: March - October

Biotopes:
Meadows

Beech Forest

Spruce Forest

Wet Forest
Nest:
(1.5 - 7 m)

Picea abies

Fagus sylvatica

Betula pendula
Principal Food:
Fabaceae Leaves & Seeds

Ranunculaceae Leaves & Seeds

Caryophyllaceae

Plantaginaceae

Taraxacum campylodes

Urtica dioica

Malva moschata

Fagaceae

Caprifoliaceae

Rosaceae

Corylus avellana

Ilex aquifolium

Vaccinium

Polygonaceae

Amaranthaceae

Violaceae

Poaceae
Predators: Martes martes
Accipiter gentilis


Pictures © 2003, 2004 J.K. Lindsey

Caution

Back to Ecology of Commanster