Chloris [Carduelis] chloris (Linnaeus 1758) (Family Fringillidae)


Male

Female

Resident Nester; Territory: None or Colonial;
Length: 15cm; Wingspan: 24.5-27.5cm; Weight: Male 18.7-38.5g, Female 19-37.5g;
4-6 Eggs: May - June (13 Days); Young: June (14-15 Days);
Migration: March - April, September - November;
Moult: August - October

Biotopes:
Spruce Forest

Beech Forest
Nest:
(1 - 16 m)

Against Tree Trunk
Principal Food:
Asteraceae

Brassicaceae

Polygonaceae

Rosaceae

Fagus sylvatica

Picea abies

Chenopodium album

Geraniaceae

Fabaceae

Ranunculaceae

Rosaceae

Violaceae

Insecta
Predators:
Milvus migrans
Falco columbarius Asio otus Strix aluco


Pictures © 2003, 2004 J.K. Lindsey

Caution

Back to Ecology of Commanster