Streptopelia turtur (Linnaeus 1758) (Family Columbidae)

Migratory Nester; Territory: 700-1500m²
Length: 26-28cm; Wingspan: 47-53cm; Weight: Male 105-178g, Female 130-160g;
1-2 Eggs: June - July (13-14 Days); Young: June - July (20 Days);
Migration: April - May (Earliest: 19.4), September;
Moult: August, November - January

Biotopes:
Meadows

Hedge Rows

Spruce Forest Edge
Nest:
(1 - 4 m)

Crataegus

Sambucus nigra
Principal Food:
Polygonaceae

Ranunculaceae

Papaveraceae

Violaceae

Caryophyllaceae

Amaranthaceae

Brassicaceae

Fabaceae

Primulaceae

Plantaginaceae

Rubiaceae

Asteraceae

Poaceae

Pinus sylvestris
Predators:
Accipiter gentilis


Pictures © 2003, 2005 J.K. Lindsey

Caution

Back to Ecology of Commanster