Columba oenas Linnaeus 1758 (Family Columbidae)


Nest Hole

Resident Nester; Territory: Colonial
Length: 32-34cm; Wingspan: 63-69cm; Weight: Male 242-365g, Female 242-355g;
2 Eggs: May - August (16-18 Days); Young: June - September (20-30 Days);
Migration: January - April, September - October;
Moult: July - September

Biotopes:
Meadows

Beech Forest
Nest:
Fagus sylvatica
Old Dryocopus martius Cavity
Principal Food:
Amaranthaceae

Fabaceae Leaves & Seeds

Silene

Polygonaceae

Ranunculaceae Leaves & Seeds

Rubiaceae

Violaceae

Polygalaceae

Papaveraceae

Veronica

Taraxacum campylodes

Poaceae

Cyperaceae

Fagaceae

Vaccinium myrtillus
Predators:
Accipiter gentilis


Pictures © 2003, 2004 J.K. Lindsey

Caution

Back to Ecology of Commanster