Carduelis spinus (Linnaeus 1758) (Family Fringillidae)


Male

Female

Resident Nester; Territory: 0.5-2ha;
Length: 12cm; Wingspan: 20-23cm; Weight: Male 10.1-18.5g, Female 10-17g;
3-5 Eggs: May - June (12-13 Days); Young: June - July (13-15 Days);
Migration: February - April, September - October;
Moult: July - September

Biotopes:
Spruce Forest

Wet Forest
Nest:
(2 - 20 m)

Picea abies
Principal Food:
Alnus glutinosa

Betula

Picea abies

Asteraceae

Polygonaceae

Insecta
Predators:
Milvus migrans
Falco columbarius Asio otus Strix aluco


Pictures © 2003 J.K. Lindsey

Caution

Back to Ecology of Commanster