Anas platyrhynchos Linnaeus 1758 (Family Anatidae)


Male and Female

Female and Young

Resident Nester; Territory: Nest
Length: 50-65cm; Wingspan: 81-98cm; Weight: Male 850-1458g, Female 750-1320g;
9-13 Eggs: March - June (27-28 Days); Young: April - October (50-60 Days)
Migration: March - April, September - October
Moult: June - July, September

Biotopes:
Ponds

Temporary Pools

Stream
Nest:
(0 m)

Rubus fruticosus Bramble

Urtica dioica
Principal Food:
Cyperaceae

Lemna minor

Insecta

Gastropoda


Pictures © 2003, 2004 J.K. Lindsey

Caution

Back to Ecology of Commanster