Andrena fulvago (Christ 1791) (Family Apidae)


Female

Length: Male 8-10mm, Female 10-11mm;
Forewing Length: Male 6.5-7.5mm, Female 7-7.5mm
Egg Larva Pupa Adult
? ? ? May - June
(Earliest: 26.4)
(Winter)

Biotopes:
Meadows
Food:
Taraxacum campylodes Nectar, Pollen
Nest:
Bare Ground

Atlas Hymenoptera: Andrena fulvago, Europe
BWARS: Andrena fulvago
Wildbienen: Sand- bzw. Erdbienen: Andrena fulvago


Pictures © 2003, 2010 J.K. Lindsey

Caution

Back to Ecology of Commanster